kolmapäev, 28. aprill 2010

Üheöömüts!

Eile õhtul, kui lapsed olid unne vajunud, võtsin ma plaani teha kiirelt üks järjekordne mütsike. Nii ma siis lasin kätel käia ja mõne tunni pärast seisis mu öökapil selline müts...


Ei püüa ma siin mingeid kiirusrekordeid mütsi heegeldamisega püstitada, vaid lähen laupäeval laadale oma kätetööd müüma. Mõtlesin oma kaubavalikut natuke täiendada ja nüüd siis teen igal vabal momendil mütse ja ehteid vaheldumisi:)

 

teisipäev, 27. aprill 2010

Lilleline ehtekomplekt

Eile hommikul tekkis mul idee teha üks lilleline kaelakee. Netis kolades sattusin mingite kanalite pidi ühe ehtekunstniku blogi peale ning leidsin sealt imeilusa kaelakee. Kohe tuli tahtmine ka ise midagi sellist teha, aga ikka omamoodi. Nii ma siis mõtlesin ja mõtlesin ning tegin ja tegin, kuni südaööks saigi selline kee valmis.

Kevadekuulutaja II

Õunapuud pole veel küll õide puhkenud, aga seda teeb väga edukalt minu viimane mütsike. Eks vaadake ise :)


 

reede, 23. aprill 2010

Mummukad :)

Sellised kõrvarõngad on oma lihtsuses minu lemmikud. Kui mul oleksid kõrvaaugud, siis ma kindlasti kannaks just selliseid.


  
 


teisipäev, 20. aprill 2010

Suvetekk pisitütrele

Juba pikemat aega seisis mu kapis roosades toonides heegeldatud tekk. Tekki tehes olid mul sellega suured plaanid, aga  heegeldamisega poole peal jõudes pettusin. Nimelt see nägi rohkem saunalina moodi välja. Heegeldasin teki siiski lõpuni ning viskasin piltlikult öeldes selle nurka fantaasiarikkamaid aegu ootama. Õnneks kevade tulekuga tekkisid mul mõningad ideed ning suutsin lõpuks valmis teha midagi sellist...

reede, 16. aprill 2010

Minu esimesed

Minu esimene heegeldatud müts. Ja siit see kõik algaski :)
Kasutasin Camilla - Madame Tricote lõnga. Heegelnõelaks nr. 3 ning kaunistuseks lillekesed, millede mustri leidsin raamatust 100 lille kudumiseks ja heegeldamiseks.



Teine heegeldatud müts sai tehtud lõngast Camilla - Madame Tricote. Heegelnõel nr. 3 ning kaunistusteks on kaks iirisest tehtud hüperbooli. Lillekeste südamikeks panin klaaspärlid.




Kee õele


Kasutasin tumerohelisi mündikujulisi teokarphelmeid ja vaskse kattega punaseid lihvitud helmeid. Metalliks on antiikvask.

Pärliussid


Pärliuss 1. Tegin selle kee suurtest seemnehelmestest, et töö kiiremini edeneks. Tulemus üllatas mind meeldivalt:)




Pärliuss 2. Helmesteks valisin valged seemnehelmed nr 11 ning punased hõbetatud sisuga  seemnehelmed nr 15. Vahehelmesteks on valged pressitud klaashelmed 8 mm ning ripatsiks erineva suurusega punased ja valged pressitud klaaspärlid.




Pärliuss 3.

Mütsid poistele

Lõpuks õnnestus mul teha midagi lihtsamat ka poistele. Hetkel on ainult üks pilt näha. Varsti on valik juba suurem:)

Nagu tort :)

Sellele mütsile tegin katsetuseks natuke pikema lokitava ääre. Minule isiklikult meeldib natuke lühem äär rohkem, siis tulevad lillekesed paremini esile. Lõngaks Katka ja heegelnõelaks nagu ikka nr. 3.


Lilled ligemalt.

Kevadekuulutaja:)

Teine projekt kulges esimese jälgedes. Tehnika sama, aga toonid teised ja tulemus on selline.

 
Kevad südames tegin mütsile kaks õunapuuõit, mis sobisid roosa organzaga ideaalselt.



Pisipiigale

Tegin ühe päris pisikese mütsi kah. Ilmselt sobib see alates neljadast elukuust. Lõngaks Cotton, mis oma pehmuse poolest sobib imehästi beebiriiete valmistamiseks. Kuna mulle hirmsasti meeldib roosa ja helesinise koostöö, siis valisin hüperbooli tegemiseks just viimase värvi ning kuna ei tahtnud kogu olemist väga kirjuks ajada, siis sai hüperbool endale roosadest klaaspärlitest ja seemnehelmestest südamiku.

pühapäev, 4. aprill 2010

Mammud


Ploomid. Jumaldan marmorhelmeid ja nende kirkaid toone. Nähes oma pakki avades neid ilusaid 14 mm läbimõõduga lillasid marmorhelmeid, tekkis mul kange isu ploomide järele. Siit tuli ka idee teha miskit isuäratavat kandmiseks.




Punasesõstrakobarad. Olles ploomid valmis teinud, muutus mu isu veelgi suuremaks ning selle tagajärjel valmis kaks punasesõstrakobarat. Marjadeks erinevas suuruses punased pressitud klaaspärlid ning 8 mm läbimõõduga marmorhelmed.